TEDxZemun konferencija

TEDskraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn) je neprofitna organizacija posvećena širenju jedinstvenih i inspirativnih priča, iskustava i ideja. Ideja je nastala kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji pre 25 godina i TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Svake godine TED konferencija poziva vodeće svetske mislioce i praktičare da za 18 minuta kažu ono što imaju. Među TED govornicima do sada su se našli: Bil Gejts, Stiv Džobs, Džejmi Oliver, Džon Ledžend, Bono, Al Gor, Izabel Alende i premijer Ujedinjenog Kraljevstva Gordon Braun i mnogi drugi.

U duhu “ideja vrednih širenja”, TED je pokrenuo i TEDx – program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude koji žele da dožive i podele iskustvo TED-a. Ova organizacija nudi pojedincima ili grupama priliku da širom sveta, na lokalnom nivou, organizuju nezavisne konferencije nalik TED-u. Otkada je osnovan 2008. godine, svoje ideje proširio je na sve kontinente i dotakao živote miliona ljudi, tako da ga danas čini čak 6.000 različitih događaja širom sveta.

Kako da postanem čovek koji menja svet

Ako tražite inspiraciju ove jeseni, naći ćete je na TEDxZemun konferenciji 6. novembra u Madlenianumu u Beogradu. Ovo će biti sjajna prilika da čujemo ljude koji imaju drugačiji pogled na svet i inspirišu nas da menjamo sebe i svoje okruženje i ostvarimo ono što nismo znali da možemo.

Svi zainteresovani za besplatno učešće na ovogodišnjem TEDxZemun mogu se PRIJAVITI na sledećem linku. Rok za prijavu je subota, 29. oktobar, a broj mesta je ograničen.

tedxzemun konferencija beograd madlenianum

O čemu će biti reči na ovogodišnjoj TEDxZemun konferenciji?

Kako napraviti novu generaciju Sposobnjakovića, kako vam 10 dana u invalidskim kolicima može promeniti pogled na svet, te zašto je, iako malo ko od nas veruje u to, baš Srbija zemlja mogućnosti, neke su od zanimljivih tema koje ćemo čuti na ovogodišnjoj TEDxZemun konferenciji.

Kako je od navijača fudbalskog kluba RAD postao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima preko 200 talentovanih programera, ispričaće nam Dragan Tomić. On šalje poruku da je Srbija zemlja koja ima budućnost, a najboji adut koji ima za to je IT industrija.

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije, objasniće nam na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati svoj integritet i vrednosti.

Zašto je nekada ok ići sam protiv svih kako bismo živeli naša ubeđenja i uspeli u tome, ispričaće nam Marko Mudrinić, suosnivač regionalnom poslovno-tehnološkom magazinu Netokracija.

Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači, a spisak pogledajte ovde.

Cilj TEDxZemun konferencije je da se mladi podstaknu da promene nešto u svom životu i okruženju.

Agenda TEDxZemun konferencije

tedxzemun-konferencija-beograd-agendaBesplatan prenos TEDxZemun 6. novembra: Pronađi inspiraciju čak i od kuće

Stotine prijava stiglo je u prethodnih nekoliko dana za TEDxZemun konferenciju koja se održava 6. novembra u Madlenijanumu, od 11 časova. Ovo pokazuje da mladi u Srbiji žele da menjaju sebe i okruženje, na šta će ih, kroz svoje iskustvo, inspirisati sjajni govornici na ovogodišnjem TEDxZemun.

Broj mesta je ograničen, ali će svi besplatno moći da prate prenos konferencije, gde god da se nalaze. Prijave su obavezne na sledećem linku.

Za prisustvo na TEDxZemun stiglo je 800 prijava, od čega je njih 100 dobilo priliku da besplatno prisustvuje, zahvaljujući kompaniji Saga koja je ove godine otkupila sve karte za konferenciju.

Podrška za TEDxZemun

Konferenciju su podržali Američka ambasada, Humanity, Endava, Adecco Information Technology, NetCast i drugi.

 

Facebook TEDxZemun

Leave a Comment

Your email address will not be published.